Het bromvliegeffect
(breinfeitje: wat een effect heet, vind je interessanter)​​​​​​​
Onze Left B.R.A.I.N. Tim den Heijer schreef samen met gedragswetenschapper Eva van den Broek Het bromvliegeffect. Het boek is in mei 2021 verschenen bij uitgeverij Spectrum, kreeg veel aandacht vin de media en belandde al snel in de Bestseller60. Deborah zorgde voor het omslagconcept en -ontwerp.

Waarom Het bromvliegeffect?
De beroemde vlieg in de wc-pot doet wat elke campagne beoogt: effectief gedrag veranderen. En dat zonder how, why, what, purpose of propositie. Een fenomeen dat veel vaker optreedt dat je zou denken: iets kleins blijkt veel meer impact op gedrag te hebben dan je dacht. B.R.A.I.N. Creatives verzorgt regelmatig workshops en lezingen op basis van de principes uit Het bromvliegeffect.
Vervolgen
Het bromvliegeffect junior (8-13 jaar) verscheen voorjaar 2023. In datzelfde jaar vescheen ook De bromvliegmethode, een stapsgewijze aanpak om gedrag te veranderen die véél verder gaat dan nudging alleen. In april 2024 volgt Bromvliegtaal. Het bromvliegeffect mag inmiddels een internationale bestseller heten met vertalingen in 8 landen. Japan is uitschieter: daar vlogen in een maand 50.000 exemplaren over de toonbank!
Podcast
Tim maakt met Eva ook de Bromvliegeffect podcast voor BNR. Daarin gaan ze samen dieper in op Bromvliegeffect zoals je die bijvoorbeeld tegenkomt in de supermarkt, bij de Belastingdienst of op vakantie. Te horen in de BNR app en op alle bekende platforms zoals Spotify. Het tweede seizoen verscheen herfst 2023 en omvatte ook de uitreiking van de bromvlieg én strontvlieg awards, voor de mooiste en smerigste gedragstrucs.
Bromvliegcollege
B.R.A.I.N. Creatives organiseert regelmatig workshopdagen waar je de inzichten en werkwijzen uit de bromvliegboeken zelf leert toepassen. Schrijf je in voor de volgende via deze link!
Hebben?
Het bromvliegeffect - de zevende druk alweer - is te koop bij je favoriete boekhandel en natuurlijk ook te bestellen bij Bol.com. Daar vind je ook Het bromvliegeffect junior en het e-book, of voor de Kindle-fans: bij Amazon. Het audioboek luister je onder meer via Apple.

Benieuwd hoe jouw organisatie Bromvliegeffecten kan herkennen, vermijden én gericht kan inzetten? Mail even voor een kennismaking!
Back to Top