Nooit eerder ontdekte de mensheid zo snel zo veel over hoe ons brein beslist. Nieuwe wetenschappelijke inzichten zijn kansrijk én inspirerend. Onze missie is om die voor jou te vertalen naar verfrissende creatieve campagnes.
Of je nou marketing/communicatieprofessional bent bij een commercieel bedrijf, een goed doel of bij de (semi-)overheid ... je hebt uiteindelijk één doel. Gedrag veranderen. En in het digitale tijdperk kúnnen mensen ook op elk moment in actie komen. Maar hoe zorg je dat ze dat ook doen? Die vraag kunnen we vandaag beter beantwoorden dan ooit. Want we leven in de gouden tijd van de gedragswetenschap.
Geïnspireerd door Nobelprijswinnaars
Geïnspireerd door Nobelprijswinnaars
We putten onze inspiratie uit hersenwetenschap, neuromarketing en evolutionaire psychologie. Maar vooral uit Behavioral Economics. En wij zijn zeker niet de enigen die gegrepen zijn door deze jonge wetenschap. Gedragseconomen Richard Thaler en Daniel Kahneman kregen beiden de Nobelprijs voor de Economie. Steeds meer overheden en Fortune 500-companies passen dan ook inzichten uit deze wetenschap toe. Soms met opvallende resultaten. De Nudge Unit van de Britse overheid haalde bijvoorbeeld 300 miljoen pond (!) binnen, puur door slimmere communicatie.
Inzichten praktisch toepassen
Behavioral Economics wordt steeds meer mainstream. Je leest en hoort vaker over nudging, priming, anchoring en framing. Maar veel marketeers en communicatiemanagers vragen zich af hoe je zulke inzichten vertaalt naar concrete, effectieve communicatie of activatie. En terecht. Want als je nieuwe inzichten omarmt en creatief toepast, valt er héél wat te winnen. Dé formule voor succes zal er wel nooit komen. Maar een slimmere aanpak vergroot wel de kans dat je het nét even beter doet dan de concurrentie. En dat is alles wat je nodig hebt.

Tijd voor een nieuw soort creatieven
De traditionele reclamewereld, waarin wij lang gewerkt hebben, blijft hierin nog achter. Veel bureaus omarmen nieuwe media en technologie, maar houden tegelijk vast aan verouderde gedragsmodellen. Ze zetten neuromarketing-onderzoek nog vooral in om ideeën te testen, en niet om ze te krijgen. In de woorden van gedragseconoom Dan Pink: There is a mismatch between what science knows en what business does. Jammer, vinden wij. Want wetenschap kan communicatie niet alleen effectiever maken, maar ook creatiever. Wat is er nou inspirerender dan verse inzichten in hoe ons brein beslist?
Daarom zijn wij B.R.A.I.N. Creatives begonnen. Misschien wel de eerste 100% creatieve unit die zich laat inspireren door wetenschappelijke inzichten.
We kunnen hier nog héél lang over doorpraten. Liefst persoonlijk.
Spreek dus meteen af voor een vrijblijvende B.R.A.I.N.storm van 59 minuten!
Spreek dus meteen af voor een vrijblijvende B.R.A.I.N.storm van 59 minuten!