Het bromvliegeffect

(breinfeitje: wat een effect heet, vind je interessanter)

Onze Left B.R.A.I.N. Tim den Heijer schreef samen met gedragswetenschapper Eva van den Broek Het bromvliegeffect. Het boek is in mei 2021 verschenen bij uitgeverij Spectrum en belandde al snel in de officiële bestsellerlijst van Nederland, de Bestseller60. Deborah zorgde voor het omslagconcept en -ontwerp.
Waarom Het bromvliegeffect?
De beroemde vlieg in de wc-pot doet wat elke campagne beoogt: effectief gedrag veranderen. En dat zonder how, why, what, purpose of propositie. Een fascinerend fenomeen dat veel vaker optreedt dat je zou denken: iets kleins blijkt veel meer impact op gedrag te hebben dan je dacht. Tim heeft in het boek veel van de voorbeelden verwerkt die we ook gebruiken in onze workshops en masterclasses.
Podcast
Tim maakt samen met Eva ook de Bromvliegeffect podcast voor BNR. Daarin gaan ze samen dieper in op Bromvliegeffect zoals je die bijvoorbeeld tegenkomt in de supermarkt, bij de Belastingdienst of op vakantie. Te horen in de BNR app en op alle bekende platforms zoals Spotify.
Hebben?
Het bromvliegeffect - de vierde druk alweer - is te koop bij je favoriete boekhandel en natuurlijk ook te bestellen bij Bol.com. Daar vind je ook het e-book, of voor de Kindle-fans: bij Amazon. Het audioboek luister je onder meer via Apple.

Benieuwd hoe jouw organisatie Bromvliegeffecten kan herkennen, vermijden én gericht kan inzetten? Mail even voor een kennismaking!
Back to Top